ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2022

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Το μήνυμα του Δημάρχου

Mε μεγάλη χαρά σας καλοσορίζω όλες και όλους στα φετινά «Διονύσια 2022», που θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 9/9, στον Παλιό Σταθμό Τρένου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Με τη συνδρομή της Συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου μας κ.Πέμης Ζούνη καθώς και όλων των υπηρεσιακών στελεχών και συνεργατών μας, δημιουργήσαμε και σας παρουσιάζουμε ένα πλούσιο αλλά και ποιοτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, με πολύ δυνατές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, αντάξιο του πολιτιστικού αποτυπώματος του Δήμου μας. Σημαντικοί και δημοφιλείς καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις μας, για να σας διασκεδάσουν και να σας ψυχαγωγήσουν μετά από ένα δύσκολο χειμώνα.

Επιπλέον, και δεδομένου ότι τα φετινά «Διονύσια» συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις «χαμένες πατρίδες», έχουμε φροντίσει ώστε μέρος των εκδηλώσεων να έχει «άρωμα» Μικράς Ασίας, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της συλλογικής μας μνήμης και παράδοσης. Θα συμμετέχουν επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, στο πλαίσιο της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Τα «Διονύσια», μετά από 11 ολόκληρα χρόνια ύπαρξης, αποτελούν αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που ενώνει το χθες με το σήμερα και ένα διακριτό πολιτιστικό θεσμό για το Δήμο μας, για τον οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι!
Ακόμη τα «Διονύσια» μας δείχνουν το δρόμο… Δηλαδή το που θέλουμε να πάμε! Ένα δρόμο συμπόρευσης όλων των πολιτών του Δήμου μας κι ένα κοινό σημείο συνάντησης και συνεύρεσης.

Οι δημότες μας για άλλη μία χρονιά θα έχουν την ευκαιρία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα προσεγμένο θέαμα, με έμφαση στον Πολιτισμό, την Ψυχαγωγία αλλά και τη Διασκέδαση που όλοι έχουμε ανάγκη.

Σας προσκαλώ να αγκαλιάσετε τις εκδηλώσεις του Δήμου μας, απολαμβάνοντας όμορφες και ξέγνοιαστες βραδιές κάτω από το μαγικό νυχτερινό ουρανό του Διονύσου!

Ελάτε με χαμόγελο, κέφι και αισιοδοξία, εσείς και οι αγαπημένοι σας άνθρωποι. Εμείς θα είμαστε εκεί να σας καλωσορίσουμε.

Σας περιμένουμε!
Γιάννης Καλαφατέλης

Το μήνυμα της συμβούλου πολιτισμού Δήμου Διονύσου

Όσο μεγαλώνουμε η έννοια του Δρόμου έρχεται όλο και πιο  πολύ στο προσκήνιο. Όλο και πιο πολύ η ζωή μας ταυτίζεται με τη Διαδρομή. Τι θα μας φέρει άραγε η στροφή του δρόμου; Ταξίδια όμορφα; Ή δύσκολα;

Δρόμος, Οδός, Οδοιπόρος, Στράτα, Ξεστράτισμα, Περιπλάνηση.

Όλοι μας Πλάνητες μιας ζωής που παλεύουμε να κερδίσουμε.

Για φέτος η μνήμη του ’22 ήρθε να διασταυρωθεί με το παρόν των Ουκρανών προσφύγων. Σκληρή συνάντηση. Σκληρή υπενθύμιση.

Ας προσπαθήσουμε να την ξορκίσουμε μέσα από την Τέχνη.

Ας είναι ειρηνικός ο υπόλοιπος δρόμος μπροστά μας.

Πέμυ Ζούνη