Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός

ΤΕ 21/6 στις 21:00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΔΟΔΟΣ

**ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ**

Το θεατρικό Εργαστήρι «Ρενδία Λέξις» παρουσιάζει το έργο των Μιχ. Ρέππα, Θαν. Παπαθανασίου, «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός».

Σκηνοθεσία: Εύη Σιδέρη

Μουσική: Βάιος Πράπας

Σκηνικά κοστούμια: Ηλιάννα Σκουλάκη

 

ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ

Μάριος Λύσανδρος, Βασίλης Παπαχατζής, Ειρήνη Ραψομανίκη, Αλέξανδρος Τριγωνάκης, Αδαμαντία Κουναλάκη, Τζέλλα Τσερικτσόγλου, Αντωνία Θεοδώρου, Στέφανος Παναγιωτόπουλος.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 Δεκέμβριος 1943. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή. Ο Εβραϊκός πληθυσμός έχει εξαφανιστεί και όσοι έχουν μείνει πίσω παλεύουν να επιβιώσουν με ό,τι βρουν. Μαζί τους προσπαθούν να επιβιώσουν και η Χριστίνα με το Μίμη, παντρεμένοι 12 χρόνια με διακαή πόθο να αποκτήσουν ένα παιδί. Στον πάνω όροφο μένουν ο Βαγγέλης με τη Λέλα: Η Λέλα παιδική φίλη της Χριστίνας και ο Βαγγέλης ο σύζυγός της, που συνεργάζεται με τους Γερμανούς για την επιβίωσή τους. Κανένα ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει απογόνους. Αντίθετα η γειτόνισσα η Βικτωρία έχει επτά παιδιά που προσπαθεί να ζήσει. Κι όταν ένα βράδυ επιστρέφει κρυφά στη γειτονιά ο Εβραίος δραπέτης από το Άουσβιτς Ιακώβ, έρχονται τα πάνω κάτω. Ο φόβος αναμετριέται με την αγάπη, οι πόθοι με την επιβίωση και η κωμωδία με το δράμα, μέχρι να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη και να προσγειωθούν οι πελαργοί που φέρνουν τις ελπίδες για το αύριο … φασκιωμένες. Γιατί μερικές φορές … τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.