ΚΛΕΙΣΕ
ΕΙΣIΤΗΡΙΟ
ΕΔΩ

ΣΟΥΡΗ _ΑΛΙΣΜΟΣ

ΠΑΡ 10/09 στις 21:00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΔΟΔΟΣ με δελτίο εισόδου

Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Διδασκαλία / Σκηνοθεσία: Γεωργία Αθανασιάδου
Φώτα / Ήχος: Νίκος Ζαννής
Παίζουν οι: Σοφία Αναστασοπούλου, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Σπύρος Κορώνης, Όλγα Λάου, Χριστίνα Μπατζιοπούλου, Μελίνα Γεροντάκη, Πάνος Μυλωνόπουλος, Βαρβάρακη Μυλωνάκη, Σοφία Τσιρώνη, Δημήτρης Τσάκωνας, Ευαγγελία Κάλφα, Ματίνα Στουπάκη, Νατάσσα Σαμαρά, Χριστίνα Ανδρούτσου

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Η κωμική αυτή σκηνή είναι εμπνευσμένη από την επιστράτευση που έκανε την άνοιξη του 1881 ο Κουμουνδούρος και την αποστολή στρατού στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πρόκειται για την αναχώρηση πολλών στρατιωτών, που πήγαιναν με τη βεβαιότητα πως θα συμμετάσχουν σε πολλές μάχες.
Ένας τέτοιος στρατιώτης είναι και ο Γιάννης που πάει να αποχαιρετίσει την μεγάλη του αγάπη τη Μαρούλα.

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ
Ο Καραβοτσακισμένος, ένας ξεκουτιάρης τοκιστής, ξεσηκώνεται πανικόβλητος και θέλει να φύγει στο εξωτερικό μαζί με την ανιψιά και την υπηρέτριά του λόγω της επιδημίας του κοιλιακού τύφου που έχει αναστατώσει όλη την Αθήνα. Δεν λογαριάζει όμως ότι η αναχώρηση αυτή θα στοίχιζε πολύ στην ανιψιά του Αφροδίτη, που ήταν ερωτευμένη με τον Μαζέτα κι ακόμα περισσότερο θα στοίχιζε στην υπηρέτριά του, τη Ζαμπέτα, που ήταν ξεμυαλισμένη με τον Κουτσούρη. Οι ερωτευμένοι λοιπόν, βλέποντας τον κίνδυνο του χωρισμού τους, συνωμοτούν εναντίον του γέρου και με διάφορες πληροφορίες, εκφοβισμούς και επιχειρήματα, τον πείθουν να μείνει στο σπίτι και να ματαιώσει το ταξίδι του.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ο Τενεκές, υποψήφιος βουλευτής, αναγκάζεται, με τη σύσταση του υπουργού, να κάνει προεκλογική περιοδεία στα χωριά, όπου είναι άγνωστος, να μπορέσει να ψηφιστεί και εκεί τον υποστηρίζει ο δήμαρχος Απλοχέρης, που ξελογιάζεται από την γυναίκα του βουλευτή. Ο βουλευτής συστήνει στη γυναίκα του να φαίνεται ανεκτική και να ανταποκρίνεται στις ερωτοτροπίες του Απλοχέρη ώσπου να επιτύχουν το σκοπό τους. Τα φερσίματα όμως αυτά του δημάρχου ανάβουν την αντιζηλία της δημαρχίνας, που για να εκδικηθεί τον άπιστο άντρα της, μαζεύει τους χωριάτες, καταγγέλλει την ατιμία, τους παίρνει με το μέρος της και οργανώνει ομαδική αποδοκιμασία του Τενεκέ.

Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ
Πρόκειται για τη συνέχεια του “Αποχαιρετισμού”. Ο Γιάννης γυρίζει από τον πόλεμο και χαρούμενος ξαναβρίσκει την Μαρούλα. Ο ενθουσιασμός και των δύο είναι απρόσμενος.