ΚΛΕΙΣΕ
ΕΙΣIΤΗΡΙΟ
ΕΔΩ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥ

ΚΥΡ 12/09 στις 19:00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΔΟΔΟΣ με δελτίο εισόδου

Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί.

Σε μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής και εικαστικών, βασιζόμενη στη ραψωδία Ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον “Ερωτικό Πολύφημο” του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου, ο Κύκλωπας Πολύφημος αφηγείται και ξαναζεί τη συνάντησή του με τον Οδυσσέα.

Δύο μουσικοί και τέσσερις ηθοποιοί συν – δημιουργούν επί σκηνής για την υλοποίηση αυτού του μουσικο / θεατρικού δρώμενου. Μια μεγάλη εικαστική εγκατάσταση σε μορφή μαριονέτας – την οποία ο ηθοποιός που υποδύεται τον Κύκλωπα κινεί εκ των έσω- κινείται στο χώρο, συνδιαλέγεται με τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του και τραγουδά.

Η ιστορία της εικοσαετούς περιπλάνησης, παραλληλίζεται με τις περιπέτειες του ελληνικού έθνους εδώ και 200 χρόνια από την απελευθέρωση του τουρκικού ζυγού μέχρι σήμερα. Στο τέλος του έργου, ο Οδυσσέας απελευθερώνεται από τα δεσμά του Κύκλωπα και συνεχίζει την πορεία του προς την ελευθερία και τον επαναπατρισμό.

Ένας από τους βασικούς στόχους της παράστασης σχετίζεται με την ανάδειξη καίριων ερωτημάτων που απασχολούν την έκρυθμη, σύνθετη και διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή μας.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.