ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2022

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Ανατολία

ΤΕΤ 7/9 στις 21:00

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΔΟΔΟΣ

Μανώλης Μητσιάς και Βιολέτα Ίκαρη

Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος

Αφήγηση: Βερόνικα Αργέντζη

Συναυλία με θέμα το μουσικό ταξίδι στην Σμύρνη του 1922 έως τον Πειραιά του 1941, με τις μουσικές συνθέσεις του Χρήστου Παπαδόπουλου και άλλων σημαντικών δημιουργών, σε κείμενα της Βερόνικας Αργέντζη. Ένα μοναδικό αφιέρωμα που χαρτογραφεί τις ζωές και τις εμπειρίες των ανθρώπων της εποχής.

Βασικοί ερμηνευτές Μανώλης Μητσιάς, Βιολέτα Ίκαρη, πλαισιωμένοι από μια σπουδαία 10μελή ορχήστρα, με την επιμέλεια του Χρήστου Παπαδόπουλου, την αφήγηση της Βερόνικας Αργέντζη και της Βιολέτας Ίκαρη, σε ένα υπέροχο εικαστικό περιβάλλον.

Η μουσική αναδρομή ξεκινά στο Quai της Σμύρνης από την περίοδο της άνθησής της έως την παρακμή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Μέσα από τη ζωή μιας γυναίκας, της Ανατολίας, ζωντανεύει το κλίμα της Σμύρνης και των γεγονότων που ακολούθησαν. Η ιστορία συνεχίζει 17 ολόκληρα χρόνια μετά, με τη μετάβαση και εγκατάστασή της στον Πειραιά. Τη συναντάμε το 1937, γνωστή τραγουδίστρια πια του ρεμπέτικου στα “Άσπρα χώματα”, βλέπουμε την εμπλοκή της στην Αντίσταση και το τέλος που της επιφυλάσσεται στην καινούρια της πατρίδα.